Інтегрований підхід до удосконалення бізнес-процесів підприємства

Вантажиться...
Thumbnail Image

Дата

2018

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний автомобільно-дорожній університет

Анотація

Розглянуто існуючі методи удосконалення бізнес-процесів підприємства. Використання короткострокових методів більшою мірою орієнтовано на вдосконалення фрагментарних процесів у рамках функціонально-спеціалізованих структур управління, з метою їх уніфікації та стандартизації в рамках ІSО. Найбільше поширення вони мають у концепції загального управління якістю (TQM). Реалізація довгострокових методів здебільшого орієнтована на внесення значних змін у наявні бізнес-процеси і проектування нових їх видів, що відповідатимуть динаміці зовнішнього середовища. Запропоновано науково-методичні рекомендації щодо реалізації інтегрованого підходу до удосконалення бізнес-процесів, що передбачають використання методів системи менеджменту якості, безперервного ме-неджменту процесів та, за необхідності, впровадження реінжинірингу. Підхід ґрунтуєть-ся на реалізації двох кіл. Перше коло передбачає таку послідовність дій: впровадження си-стеми менеджменту якості та застосування відповідно її методів; застосування безпе-рервного менеджменту процесів; реінжиніринг бізнес-процесів у вигляді систематичного виду – редизайн бізнес-процесів. Друге коло пов’язане з реалізацією реінжинірингу «з чи-стого аркуша» та передбачає: реінжиніринг; оптимізацію системи менеджменту якості та впровадження безперервного менеджменту процесів. Модель реалізації інтегрованого підходу до удосконалення бізнес-процесів ґрунтується на циклі Шухарта–Демінга (PDCA «Plan-Do-Check-Act» з урахуванням та акцентуванням уваги на діях з мотивації персоналу (М – motivation)), враховуючи провідну роль у реалізації будь-яких методів та змін. В межах інтегрованого підходу сформовано систему доцільних методів удосконалення бізнес-процесів відповідно до етапів їх удосконалення та циклу PDMCA. Запропонований підхід дозволить забезпечити системність опису, ідентифікації всіх аспектів діяльності підприємства, можливість прогнозування його поведінки з урахуванням дії факторів кон-курентного середовища.

Опис

Ключові слова

бізнес-процеси, методи удосконалення бізнес-процесів, інтеграція методів, реінжиніринг, система менеджменту якості, бизнес-процессы, методы усовершенствования бизнес-процессов, интеграция методов, реинжиниринг, система менеджмента качества, business processes, methods of business-processes improvement, integration of methods, re-engineering, quality management system

Бібліографічний опис

Криворучко, О. М. Iнтегрований пiдхiд до удосконалення бiзнес-процесiв пiдприємства / Криворучко О. М. // Економiка трансп. комплексу : зб. наук. пр. / М-во освiти i науки України, Харків. нац. автомоб.-дор. ун-т ; редкол.: О. М. Криворучко (вiдп. ред.) та iн. – Харкiв, 2018. – Вип. 32. – С. 17–29.

Зібрання