Проєктування козлового грейферного крана вантажопідйомністю 3т з вдосконаленням конструкції ферм - Талпа, Дар’я Євгеніївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт проектування – козловий грейферний кран вантажопідйомністю 3т. Мета роботи – модернізація козлового грейферного крану. Проведено патентний огляд конструкцій козлового крана, на основі якого запропоновано модернізацію базової машини. В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних умов праці, заходи по забезпеченню безпечних умов праці.
Keywords: козловий кран; грейфер; візок навантаження конструкція; міцність; продуктивність; робочий орган