Формування ефективної системи оплати праці на підприємстві транспорту - Смоляр, Кирило Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 64 с., 22 рис., 6 табл., 28 джерел. ОПЛАТА ПРАЦІ, ПЕРСОНАЛ, СИСТЕМА ОПЛАТИ ПРАЦІ, МАТЕРАІЛЬНЕ СТИМУЛЮВАННЯ, ПІДПРИЄМСТВО ТРАНСПОРТУ. Об'єктом дослідження є оплата праці на підприємстві. Предметом дослідження є система оплати праці на підприємстві транспорту. Метою роботи є розробка рекомендацій щодо формування ефективної системи оплати праці на підприємстві транспорту. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. Ефективна система оплати праці, яка враховує специфіку праці, її результати та орієнтована на виконання базових функцій заробітної плати найманих працівників в ринкових умовах, є основою ефективного функціонування підприємства та високого рівня використання виробничих ресурсів. Тому проблема формування ефективної системи оплати праці на підприємстві є перманентно актуальною і вимагає дослідження. Результатом проведеного в кваліфікаційній роботі дослідження є пропозиції щодо вдосконалення системи оплати праці на підприємстві транспорту з врахуванням специфіки праці та ступеню впливу на рівень реалізації послуг, а також орієнтації на виконання базових функцій заробітної плати в ринковій економіці. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2025 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: оплата праці; персонал; система оплати праці; матераільне стимулювання; підприємство транспорту