Удосконалення організації дорожнього руху по проспекту Героїв Харкова між вулицями Свистуна та П`ятихатською в м. Харків - Христосов, Ігор Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об'єкт дослідження – рівень організації та безпеки дорожнього руху на ділянці пр. Героїв Харкова між вулицями Свистуна та П’ятихатською м. Харкова. Мета роботи - є розробка та обґрунтування заходів з удосконалення організації дорожнього руху на ділянці магістральної вулиці загальноміського значення в м. Харкові. Предметом дослідження є параметри функціонування вулично-дорожньої мережі міста. Методи дослідження: аналітичний, аналіз статистичних даних, натурні дослідження. Отримані результати. Проведено аналіз поточного стану організації та безпеки дорожнього руху на ділянці магістральної вулиці загальноміського значення міста Харкова. Розроблений комплекс заходів, спрямований на поліпшення організації та безпеки дорожнього руху. В результаті впровадження запропонованих інженерних рішень буде отриманий ефект за рахунок підвищення рівня безпеки та комфорту учасників дорожнього руху, зниження затримок транспортних засобів, зниження кількості ДТП. Ступень впровадження – реальна. Рекомендації з впровадження - результати дипломної роботи можуть бути використані при плануванні реконструкції вулично-дорожньої мережі Індустріального району м. Харкова. Область застосування – транспорт.
Keywords: організація дорожнього руху; дорожно-транспортна пригода; дорожні умови; інтенсивність дорожнього руху; світлофорне регулювання