Проєкт ділянки діагностування кузовів легкових автомобілів в міський СТО - Бабенко, Матвій Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єкт дослідження – кузов легкового автомобіля. Мета проєкту – розробити заходи поліпшення технічного обслуговування автомобілів для підвищення терміну експлуатації кузовів легкових автомобілів. У кваліфікаційної роботі виконаний технологічний розрахунок СТО, проаналізовані причини, які впливають на пошкодження кузовів легкових автомобілів. Виконано підбор технологічного встаткування для виконання необхідних технологічних робіт. Запропоновано стенд для перевірки геометричних параметрів кузова и при необхідності проводити правку кузову, згідно заводським показникам . Освітлено питання безпеки життєдіяльності на підприємстві. Виконано техніко-економічну оцінку проєктних рішень.
Keywords: правка; діагностика; перевірка; кузов; встаткування; стенд; геометрічні параметри; розрахунок; обслуговування; техніка безпекі