Проект капітального ремонту ділянки автомобільної дороги Т-21-12 Пересічне – Березівське – /М-03/ з під’їздом до санаторію «Березівські мінеральні води» - Дадссі, Омар (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – заходи з підвищення безпеки руху та міцності дорожнього одягу на ділянці автомобільної дороги Т-21-12. Мета роботи – розробка проектних рішень для забезпечення безпеки і комфортності руху на ділянці автомобільної дороги Т-21-12 Пересічне – Березівське – /М-03/ з під’їздом до санаторію «Березівські мінеральні води». Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою та застосування методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є виконання ремонтних робіт на ділянці автомобільної дороги Т-21-12 Пересічне – Березівське – /М-03/ з під’їздом до санаторію «Березівські мінеральні води». В результаті розробки дипломної роботи виконано: аналіз функціональних можливостей програмного комплексу Credo Dialog, обґрунтування необхідності розробки проектних рішень з капітального ремонту ділянки автомобільної дороги, збір характеристик району проектування, проектування поздовжнього і поперечного профілів автомобільної дороги та поверхневого водовідводу, проектування посилення конструкції дорожнього одягу в програмі Radon, розробку організації дорожнього руху шляхом використання дорожніх знаків, розмітки та бар’єрного огородження, оцінку розроблених проектних рішень за коефіцієнтами аварійності та безпеки руху.
Keywords: автоматизоване проектування; автомобільна дорога; дорожній одяг; організація руху; поздовжній профіль