Аналіз технічного стану моста через річку Бесарабівка в місті Слов’янську Донецької області - Живальов, Олексій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У роботі наведено загальні дані технічного стану мосту через р. Бесарабівка у Донецькій обл. Виконано аналіз дефектів і пошкоджень, та їх вплив на несучу здатність та довговічність споруди. Розглянуті питання визначення фізико-механічних характеристик матеріалів, карбонізації бетону, визначення глибини нейтралізації бетону. Розрахунки основних елементів споруд виконано з використанням сучасних програмних комплексів «ЛІРА-САПР».
Keywords: міст; металеві прогонові будови; плитні та ребристі прогонові будови; дефекти та пошкодження