Удосконалення доставки корпусної меблі компанією «Країна меблів» в місті Дніпро - Курашов, Дмитро Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Для удосконалення роботи компанії «Країна меблів» технологічне рішення – це маршрутизація перевезення корпусної меблі в місті Дніпро. Побудовано 14 маршрутів (9 маятникових, 3 колові та 2 розвізні). На запропонованих маршрутах проведені розрахунки техніко-експлуатаційних показників. Вибрано марку автомобіля Scania G450 вантажопідйомністю 12 тонн. Визначили показники роботи вибраної марки автомобіля, із існуючих в компанії, на маятникових та кільцевих маршрутах. Узгодження роботи автомобілів та поста навантаження дозволило побудувати змінно-добовий графік роботи п’яти автомобілів та місячний план роботи п’яти водіїв. Компанія «Країна меблів» отримала позитивний економічний ефект на рік – 835593,68 гривень. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи підприємств, які надають послуги по доставці меблів в містах України. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: технологія; доставка; корпусні меблі; маршрут; узгодження; економічний ефект