Розробка схемних рішень побудови та визначення раціональних параметрів гібридних силових установок для легкових автомобілів - Мудрий, Владислав Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – підвищення економічності та екологічності транспортних засобів за рахунок розробки схемних рішень побудови гібридних силових установок для легкових автомобілів та розрахунок їх раціональних параметрів. Об'єкт дослідження – процес розробки схемних рішень побудови гібридних силових установок для легкових автомобілів та розрахунок їх раціональних параметрів. Предмет дослідження – схемні рішення та параметри гібридної силової установки легкового автомобіля. Дипломна робота присвячена розробці схемних рішень побудови гібридних силових установок для легкових автомобілів та розрахунку їх раціональних параметрів. Проведено дослідження схемних рішень побудови гібридних силових для установок легкових автомобілів та визначена альтернативна схема гібридної силової установки. Проведений розрахунок раціональної потужності електричного двигуна та енергоємності тягової акумуляторної батареї для гібридних транспортних засобів та гібридних електромобілів. Досліджені питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Проведений розрахунок конкурентоспроможності та оцінка економічної ефективності виконаних рішень. Сформульовані висновки.
Keywords: акумуляторна батарея; гібридна силова установка; електричний двигун; енергоємність; система накопичення енергії; суперконденсатор потужність