Дослідження можливостей моделювання підвіски легкових автомобілів для вирішення завдань експлуатації - Рева, Владислав Борисович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – підвіска автомобіля та стенди діагностування. Мета дослідження – визначення можливостей моделювання підвіски легкових автомобілів в умовах експлуатації і розробка рекомендацій щодо вибору її компонентів. Методи дослідження. В роботі розглянуті види існуючих передніх та задніх типів підвісок. Розкрито призначення, здійснено аналіз конструкцій, і принцип роботи підвіски автомобіля та вплив на ходові якості автомобіля. Виконано аналіз їх функціонування та наслідки її використання на автомобілі. Проаналізовано характеристику та роботу стендів для діагностики та контролю підвіски автомобілів за методом ЄВРОСИСТЕМА та EUSAMA. У дипломній роботі Досліджувалась похибка методу за стандартом EUSAMA, природою якої є різний тиск повітря у шині. Зв'язок тиску в шині з жорсткістю встановлювався за формулою Бідермана.
Keywords: ТИСК В ШИНІ; ДІАГНОСТИКА ПІДВІСКИ; МЕТОДИ ДІАГНОСТУВАННЯ; МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ; СТЕНДИ; АМОРТИЗАТОРИ; ДВОМАСОВА СИСТЕМА; МЕТОД EUSAMA