Дослідження зміни якості антифризу при експлуатації автомобіля Hyundai Tucson - Бендас, Денис Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об`єкт дослідження – процес зміни якості та електропровідності антифризу під час експлуатації автомобіля Hyundai Tucson. Мета дослідження – контроль якості охолоджувальної рідини при експлуатації автомобіля, що дозволить підвищити достовірність визначення технічного стану рідини. Методи дослідження – аналіз, експериментальні дослідження, методи математичної статистики. В кваліфікаційній роботі розроблені питання перевірки якості антифризу та електропровідність. Проведено аналіз охолоджувальних рідин, методів перевірки електропровідності, аналіз ДСТУ на ці рідини. Однією з проблем, на сьогоднішній день, є відсутність методики, яка б дозволила в короткий термін проводити дослідження якості охолоджувальної рідини, що використовується в системі охолодження автомобіля. Вирішити задачу можна використовуючи методику експрес-оцінки якості антифризу шляхом виміру електропровідності.
Keywords: охолоджувальна рідина; антифриз; оцінка якості; дсту 28084-89; система охолодження двигуна; електропровідність