Удосконалення організації дорожнього руху на ділянці вулиці Гвардійців Широнінців в районі буд. 102-А в м. Харків - Загребельний, Юрій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єкт: процес дорожнього руху на ділянці вулиці Гвардійців Широнінців в районі буд. 102-А в м. Харків. Мета роботи: підвищення безпеки учасників дорожнього руху на ділянці вулиці Гвардійців Широнінців в районі буд. 102-А в м. Харків. Методи дослідження: натурні спостереження транспортних і пішохідних потоків, аналітичний, імітаційне моделювання. Отримані результати: проведено аналіз методів організації дорожнього руху; визначено загальну тенденцію зміни рівня аварійності на вулично- дорожній мережі; представлено результати обстежень параметрів дорожнього руху і дорожніх умов на досліджуваній ділянці; розроблено заходи з удосконалення організації дорожнього руху; оцінено можливий вплив запропонованих заходів на процес руху на досліджуваній ділянці. Ступінь впровадження: розроблені заходи застосовувати для підвищення безпеки дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міста Харків.
Keywords: організація дорожнього руху; дорожньо-транспортна пригода; світлофорне регулювання; транспортні потоки; пішохідні переходи