Дослідження граничної динамічної рівноваги баштового крана - Ковальов, Олексій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Результати включають в себе математичні моделі процесу гасіння коливань під час підйому вантажу з підхопленням і в разі аварійного відчеплення вантажного гака, які враховують зазори у поліспасті, привід механізму підйому та деформації стріли крана. Крім того, була визначена область стійкості крана під час динамічного навантаження системою приводів.
Keywords: кран; механізм підйому; динамічна рівновага; коливання; датчик зусилля; обмежувачі вантажопідйомності