Проектування стрілового баштового крану вантажопідйомністю 8 т - Мазур, Вячеслав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дипломного проекту є стріловий баштовий кран вантажопідйомністю 8 т з підйомною стрілою. Мета проекту – провести проектні розрахунки механізмів підйому, пересування і повороту баштового крана максимальної вантажопідйомності 8 т, з висотою підйому 40м, максимальна вантажність 8т , швидкість підіймання вантажу ; швидкість пересування 0,2 м/с, частота обертання 0,7об/хв. В дипломному проекті виконані порівняльний аналіз конструктивних і технічних характеристик баштових кранів, зокрема механізмів повороту баштового кранів вітчизняного та імпортного виробництва Розглянуті питання методики техніко-економічного обґрунтування, охорони праці та навколишнього середовища.
Keywords: кран баштовий; стріла; башта; механізм повороту; розрахунки; механізми; охорона праці; економічна частина