Технологія виконання геодезичних і землевпорядних робіт для розробки технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) - Моісєєва, Марина Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В дипломній роботі проаналізовано існуючу нормативно-правову базу щодо складу та порядку проведення геодезичних і землевпорядних робіт при встановленні меж земельної ділянки, розглянуто основні методи геодезичних і землевпорядних робіт та визначено пріоритетність використання наземних методів геодезичного знімання при встановленні меж земельних ділянок. Розроблено технологію виконання геодезичних і землевпорядних робіт при встановленні меж земельної ділянки, яка полягає у згущенні геодезичної основи шляхом прокладання теодолітного ходу, кадастрового знімання та виконання координування поворотних точок межі земельної ділянки полярним методом.
Keywords: технічна документація із землеустрою; геодезична мережа; кадастрова зйомка; теодолітний хід; каталог координат