Проектування вантажного візка мостового магнітного крану вантажопідйомністю 12,5 - Воронін, Андрій Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єкт дослідження – мостовий магнітний кран в/п 12,5 т. Мета роботи – проектування мостового магнітного крану в/п 12,5 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даному дипломному проекті розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обгрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: кран мостовий; металоконструкція; економічний ефект; механізм пересування