Комплекс інженерно-геодезичних робот при реконструкції міської вулиці - Хлудєєв, Роман Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі здійснено аналіз основних нормативно-правових актів, що регламентують геодезичне забезпечення реконструкції вулиці в місті Києві, розглянуто методи виконання геодезичних робіт на етапах вишукувань і проєктування з урахуванням специфіки виконання геодезичних робіт в умовах міської забудови. Розглянуто основні технології та методи проведення геодезичних робіт, а також описано процес виконання розмічувальних робіт у рамках реконструкції. Також було розроблено план вулиці із застосуванням систем автоматизованого проєктування.
Keywords: геодезичне забезпечення; реконструкція міської вулиці; розмічувальні роботи; система автоматизованого проєктування; вертикальне планування вулиць