Проектування мостового крану вантажопідйомністю 50т - Легейда, Микита Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Дипломну роботу поділено на 4 розділа. В кваліфікаційній роботі було спроектовано мостовий кран вантажопідйомністю 50т. Було розглянуто конструкцію і основні елементи мостових кранів. Проведено розрахунки мезанізмів підйому і пересування вантажного візка і мостового крана. В розділі з економіки проведені розрахунки капітальних і експлуатаційних витрат для виготовлення і експлуатації мостового крана. Розроблено заходи з охорони праці при роботі мостового крана в надзвичайних ситуаціях
Keywords: кран мостовий; механізм підйому; привод; механізм пересування; вантажний візок; економіка; охорона праці