Облік, аналіз та аудит виробничих запасів на підприємстві - Полтавська, Ангеліна Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Предметом дослідження є система бухгалтерського обліку та аудиту виробничих запасів Товариства з обмеженою відповідальністю «Промагро» Лозівського району Харківської області. Об’єктом дослідження є теоретико-організаційні основи, методика й практика бухгалтерського обліку та аудиту виробничих запасів аграрних підприємств. Мета дипломної роботи полягає в удосконаленні методики та організації бухгалтерського обліку і аудиту виробничих запасів в аграрних підприємствах для забезпечення їх ефективного функціонування в сучасних умовах господарювання. Необхідною умовою підтримання виробничого процесу в аграрному підприємстві є наявність достатньої кількості виробничих запасів. У зв’язку з цим нагальними стають дослідження та удосконалення теоретичних, методичних і організаційних аспектів обліку та аудиту виробничих запасів в аграрних підприємствах. За результатами дослідження сформульовані основні теоретичні положення, розроблені практичні рекомендації та внесені обґрунтовані пропозиції з удосконалення організаційно-методичного забезпечення бухгалтерського обліку виробничих запасів, що сприяє підвищенню інформаційної місткості облікових даних, які є основою прийняття управлінських рішень.
Keywords: активи; облік; виробничі запаси; товарно-матеріальні цінності; забезпечення; класифікація; документообіг; підприємство