ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ БІОЕТАНОЛУ НА ДВИГУНАХ ВНУТРІШНЬОГО ЗГОРЯННЯ - Козак, Ф. В.; Мельник, В. М.; Прунько, І. Б.; Войцехівська, Т. Й.; Казак, Ф. В.; Мельник, В. Н.; Прунько, И. Б.; Войцеховская, Т. И.; Kozak, F.; Melnyk, V.; Prunko, I.; Voytsekhivska, Т. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2018)
Досліджено залежності зміни ціни використаного бензину в паливних сумішах залежно від процентного вмісту в ньому біоетанолу. Для прийнятих цін на бензини і біоетанол із проведених досліджень випливає, що зі збільшенням процентного вмісту біоетанолу в еквівалентному паливі до 80 % досягається збільшення економічної ефективності, завдя-ки використання низькооктанового бензину, і, в результаті, вартість отриманого палива знижується від 5,8 % до 30 %.
ЭКОНОМИЧЕСКАЯ ЭФФЕКТИВНОСТЬ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ БИОЭТАНОЛА НА ДВИГАТЕЛЯХ ВНУТРЕННЕГО СГОРАНИЯ
ECONOMIC EFFECTIVENESS OF USE OF BIOETHANOL ON INTERNAL COMBUSTION ENGINES
Keywords: відновлювані джерела; біоетанол; паливо; екологія; ефективність; економія; возобновляемые источники; биоэтанол; топливо; экология; эффективность; экономия; renewable energy sources; bioethanol; fuel; ecology; efficiency; economy; 662.758.2