Дослідження робочого процесу підсилювача гальмової системи транспортного засобу - Мощенко, Юрій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою дослідження є характеристики робочого процесу підсилювача гальмової системи транспортного засобу. Об'єктом дослідження є статичні і динамічні характеристики вакуумного підсилювача гальмівного приводу транспортного засобу. Предметом дослідження е кількісні показники роботи вакуумного підсилювача гальмівного приводу транспортного засобу Методи дослідження – розрахунково-аналітичні. В роботі виконано аналіз і оцінку показників гальмування транспортних засобів с гидравлічним гальмовим приводом, а також огляд конструкцій вакуумних підсилювачів тгальмового управління вантажних автомобілів невеликої вантажопід’ємності. Рзглянуто оцінні показники і нормативні вимоги до гальмового управління транспортного засобу і його енергетичний баланс при гальмуванні. Розрахунковим методом виконано дослідження робочих процесів вакуумних підсилювачів гальмової системи транспортних засобів. Для цього зроблено підбір і моделювання взаємозв’язку структурних елементів вакуумних підсилювачів гальмового приводу транспортного засобу.
Keywords: ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ; ГАЛЬМОВЕ УПРАВЛІННЯ; ЕНЕРГЕТИЧНИЙ БАЛАНС; ВАКУУМНИ ПІДСИЛЮВАЧІ; МОДЕЛЮВАННЯ; РОБОЧІ ПРОЦЕСИ; СТАТИЧНІ І ДИНАМІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ