Методика вимірювання параметрів вібрацій трамвайних вагонів для оцінки стану рейкових шляхів - Горбунов, Владислав Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження: зв’язок між вібраціями трамваїв та станом ходових рейок. Предмет дослідження: методика вимірювання складових прискорення трамваїв. Метою дипломної роботи є розробка методики вимірювання параметрів вібрацій рухомих трамвайних вагонів на рейкових шляхах. Метод дослідження ґрунтується на вимірюванні прискорення рухомих трамвайних вагонів по різним координатам і вивчення статистичного зв’язку віброприскорень з станом рейкових шляхів.
Keywords: вимірювальне обладнання; вібрація; геометричні характеристики рейок; методика вимірювань; трамвайний вагон; ходова рейка; шум