Дослідження енергозберігаючих технологій для сучасних транспортних засобів - Ледней, Олег Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: підвищення енергоефективності та екологічної чистоти сучасних транспортних засобів за рахунок дослідження та розробки енергозберігаючих технологій для гібридних силових установок. Об’єкт роботи: процес дослідження та розробки енергозберігаючих та екологічно чистих технологій для гібридних електричних транспортних засобів. Предмет дослідження: енергозберігаючі технологій для сучасних транспортних засобів. Проведений аналіз енергозберігаючих технологій для сучасних транспортних засобів, досліджені топології гібридних електричних транспортних засобів, електромобілів з акумуляторними батареями, електромобілів на основі паливних елементів. Проведена розробка енергозберігаючих технологій для сучасних транспортних засобів, а саме побудовані моделі основних компонентів гібридної силової установки: ДВЗ, електричних машин, акумуляторної батареї; розроблені стратегії управління енергією. Розглянути питання охорони праці. Сформульовані висновки.
Keywords: гібридна силова установка; гібридний електричний транспортний засіб; енергоефективність; енергозберігаючі технології; електричний двигун; моделювання; стратегія управління енергією