Облік, аналіз та аудит виробничих запасів на підприємстві - Серпухов, Дмитро Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Розглянуто актуальні питання організації обліку, методики аналізу та проведення аудиту виробничих запасів. Визначено роль запасів як базового елемента оборотних активів підприємства. Окреслено основні проблеми, з якими стикаються суб'єкти господарювання при документальному оформленні та інвентаризації матеріальних ресурсів. Запропоновано шляхи оптимізації облікових процесів через автоматизацію та впровадження внутрішнього аудиту.
Keywords: виробничі запаси; бухгалтерський облік; фінансовий аналіз; аудит; оборотні активи; розрахунки; комплексний економічний аналіз; фінансові результати