Підвищення ефективності праці на основі вдосконалення системи стимулювання персоналу на підприємстві - Кужелева, Марія Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Актуальність теми стимулювання праці на підприємствах зумовлена низкою факторів, які визначають сучасні умови функціонування бізнесу та управління персоналом. В роботі досліджено теоретичні та методичні основи забезпечення ефективності праці; проаналізовано існуючі системи стимулювання праці з позицій забезпечення стимулів до ефективної праці; удосконалено та апробовано елементи методичного забезпечення системи стимулювання персоналу підприємства для підвищення ефективності праці. Практична значимість роботи полягає в можливості застосування її результатів на підприємстві для вдосконалення системи стимулювання персоналу та підвищення на цій основі його ефективності.
Keywords: ефективність праці; стимулювання персоналу; управління персоналом; продуктивність праці; матеріальне стимулювання; нематеріальне стимулювання