Розробка щокової дробарки з простим рухом щоки - Гамідов, Вадим Райзудінович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті розглядаються питання підвищення ефективності щокової дробарки крупного дроблення з простим рухом щоки. Проведено огляд конструкцій сучасного дробарного устаткування, вибір основних параметрів дробарки, визначення діючих навантажень, розрахунки на міцність вузлів і деталей, проектування основних вузлів приводу, проведені техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях. Виконана модернізація дробарки шляхом використання механізму регулювання вихідної щілини щічної дробарки з гідравлічним приводом, що дозволяє збільшити продуктивність агрегату.
Keywords: дробарка; щебінь; фракція; параметри; сили; міцність