Розробка системи паркінгу автомобілів та генерації електроенергії - Дяченко, Михайло Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи: дослідження існуючих рішень і технологій паркування автомобілів та розробка системи паркінгу автомобілів з функцією генерації електроенергії. Об’єкт роботи: процес генерації електроенергії при паркуванні автомобіля. Предмет роботи: система паркінгу автомобілів з функцією генерації електроенергії. Проведено аналіз існуючих систем перетворення різних видів енергії в електричну. Проведено розробку системи паркінгу автомобілів та генерації електроенергії. Запропоновано конструкцію системи паркінгу автомобілів та описано її принцип роботи. Виконано розрахунок генерації електроенергії при паркуванні автомобіля.
Keywords: відновлювальна енергетика; сонячна електростанція; автомобільні стоянки; система паркування автомобілів; генерація електроенергії; малопотужні джерела енергії