Транспортний засіб категорії М1. Розробка головної передачі та аналіз системи керування освітленням - Іваницький, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об'єкт дослідження – транспортний засіб категорії M1. Мета роботи – розробка головної передачі транспортного засобу категорії M1 та аналіз системи керування освітленням. У ході виконання кваліфікаційної роботи бакалавра здійснено аналіз транспортних засобів-аналогів категорії M1, що дало змогу обґрунтувати основні технічні параметри проєктованого автомобіля та визначити його тягово-швидкісні характеристики. У конструкторському розділі виконано розрахунок і розробку головної передачі, а також створено складальне креслення відповідного вузла. Розглянуто технологічні особливості виготовлення зубчастих елементів. У дослідницькій частині проаналізовано сучасні системи керування освітленням, включаючи автоматичні та адаптивні рішення, спрямовані на підвищення безпеки руху. У розділі охорони праці висвітлено вимоги до робочого місця під час складання ведучого моста автомобіля категорії M1. Економічна частина містить оцінку витрат на розробку головної передачі. Отримані результати можуть бути використані при проєктуванні та вдосконаленні транспортних засобів категорії M1 з метою підвищення їх ефективності та безпеки.
Keywords: транспортний засіб; тяговий аналіз; трансмісія; головна передача; провідний міст; система керування освітленням