Розробка бази механізації з постом обслуговування систем змащення ДВЗ БДМ - Білоус, Денис Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У дипломному проекті розглянуто питання вдосконалення технічної експлуатації БДМ шляхом застосування засобів для виконання робіт з очищення систем змащення двигунів внутрішнього згоряння будівельних і дорожніх машин. Об’єкт розробки - - база механізації з постом обслуговування систем змащення двигунів внутрішнього згоряння будівельних і дорожніх машин. Метод розробки - аналітично-графічний. Виконано розрахунок річного обсягу робіт бази механізації з ТО та Р, розрахунок площ постів та ділянок виробничого корпусу, розрахунок чисельного складу працівників підприємства в кожному відділенні, ділянці та допоміжному підрозділі. Розроблено гідравлічну схему промивки систем змащення двигунів внутрішнього згоряння на посту їх обслуговування. Розраховано параметри гідроциклона для видалення пухирців повітря з об’єму промивної рідини в очисній установці. Розроблено креслення генерального плану ремонтної бази та виробничого корпусу. Розроблено креслення очисної установки та пристрою для видалення пухирців повітря з потоку промивної рідини в очисній установці, та пристрій приєднання її до систем змащення двигунів. Виконано розрахунки очікуваного економічного ефекту від використання спроектованого поста обслуговування систем змащення двигунів внутрішнього згоряння будівельних і дорожніх машин.
Keywords: база механізації; графік ппр; гіроциклон; гідросхема; економічний ефект