Технологія та організація виконання робіт з будівництва ділянки автомобільної дороги ІІІ категорії довжиною 10 км «Пришиб-Богородичне» у Донецькій області - Бровко, Євген Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Під час виконання кваліфікаційної роботи бакалавра було виконано аналіз кліматичних умови Донецької області, на основі цього був побудований дорожньо-кліматичний графік, від якого залежали терміни виконання робіт. Було розроблено відомість балансу земляних мас, розподілення земляних мас та загальні земляні об’єми робіт з призначенням ведучих машин для будівництва земляного полотна. Були розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів для будівництва земляного полотна та дорожнього одягу, визначені мінімальні змінні темпи будівництва робіт. Розроблено калькуляції трудових витрат на різні види будівельних робіт та підрахована кошторисна вартість будівництва.
Keywords: земляне полотно; дорожній одяг; технологія; цементогрунт; ЩПС; асфальтобетон; асфальтобетонна суміш; контроль якості робіт