Технологія будівництва автомобільної дороги «Шатава-Дерев’яне » IV категорії довжиною 14 км в Хмельницькій області - Кияненко, Микита Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
У межах виконання цієї кваліфікаційної роботи проведено комплексне дослідження кліматичних факторів Хмельницької області, за результатами якого сформовано дорожньо-кліматичний графік. Складено відомість балансу земляних мас, а також розраховано сумарні обсяги земляних робіт із визначенням оптимального парку провідних дорожньо-будівельних машин. На основі проведених обчислень встановлено потребу в матеріально-технічних ресурсах та визначено мінімально допустимі змінні темпи розгортання будівництва. Додатково розроблено калькуляції трудомісткості для основних технологічних процесів та здійснено техніко-економічне обґрунтування вибору між двома типами дрібнозернистих асфальтобетонних сумішей.
Keywords: земляне полотно; дорожній одяг; технологія; ЩПС; чорний щебінь; асфальтобетон; асфальтобетонна суміш; контроль якості робіт