Облік виробничих запасів в системі оподаткування - Касян, Михайло Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Досліджено теоретичні основи обліку виробничих запасів на підприємстві, проведений фінансово-економічний аналіз підприємства, розкрито порядок складання первинних і зведених документів, які використовуються в обліку виробничих запасів підприємства та розроблено шляхи вдосконалення організації обліку виробничих запасів на підприємстві. Представлено розгорнуту узагальнену структурну модель, яка вміщує в собі порядок необхідних шляхів, упровадження яких у виробництво дозволить оптимізувати фінансово-господарську діяльність підприємств, мінімізувати затрати на придбання, списання у виробництво та раціональне використання виробничих запасів. Також даний аналіз дозволить здійснювати якісний поточний контроль їх використання, що в подальшому вплине на поступовий ріст прибутку підприємства
Keywords: запаси; виробничі запаси; первинні документи; синтетичний та аналітичний облік; дохід; аудит