Визначення параметрів автомобільних доріг загального користування на основі застосування методів аудиту дорожньої безпеки - Птиця, Геннадій Григорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Проведено аналіз стану безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах України та країн Європейського регіону, виконано аналіз засад аудиту безпеки дорожнього руху та його впливу на безпеку руху, визначено ефективний метод прогнозування інтенсивності транспортних потоків для проведення аудиту на стадії проектування (реконструкції) автомобільної дороги, проведено експериментальні дослідження для визначення технічної категорії автомобільної дороги з відповідними параметрами дорожніх умов між населеними пунктами Куп’янського району.
Keywords: аудит дорожньої безпеки; автомобільна дорога; геометричні параметри; транспортний потік; умови руху; аварійність