Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги І категорії в Івано-Франківській області - Сорокін, Дмитро (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі розглянуто питання, що пов’язані з виготовленням на асфальтобетонному заводі асфальтобетонних та щебенево-мастикових сумішей, які будуть використовуватися під час будівництва асфальтобетонного покриття автомобільної дороги I категорії, розташованої в м. Калуш Івано-Франківській області. Використовуючи вихідні дані в роботі здійснено розрахунки з встановлення конструкції дорожнього одягу, а також здійснено розрахунки гранулометричних складів асфальтобетонних та щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей та розраховані склади вихідних матеріалів, необхідних для роботи асфальтобетонного заводу. На основі літературних та нормативних даних, враховуючи вихідні дані та особливості роботи асфальтобетонного заводу, розроблено технологічну схему виробництва асфальтобетонних сумішей. Виконано розрахунки вартості приготування асфальтобетонних та щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей на заводі.
Keywords: асфальтобетон; асфальтобетонна суміш; щебеневомастикова суміш; дорожній одяг; розрахунок; технологія