Про моніторинг фонду оплати праці як джерела наповнення пенсійного фонду - Маліков, В. В.; Malikov, Volodymyr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2015)
У статті запропоновано один із можливих варіантів зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду України. Автор зазначає, що загострення проблеми дефіциту Пенсійного фонду вимагає здійснення термінових заходів щодо моніторингу його наповнення за рахунок усіх можливих джерел. Головним таким джерелом справедливо вважається фонд оплати праці. У статті надаються пропозиції щодо можливості зменшення дефіциту бюджету фонду за допомогою державного планування платникам нормативних сум внесків до Пенсійного Фонду через встановлення їм нормативів фонду оплати праці. Розглядаються основні фактори на рівні підприємства, від яких залежатиме його нормативний фонд оплати праці. З урахуванням наведених факторів для моніторингу унормованого підприємству значення фонду оплати праці пропонується оригінальна аналітична модель.
About the monitoring of the salary fund as a source of the pension fond filling
Keywords: моніторинг; Пенсійний фонд; фонд оплати праці; дефіцит; monitoring; Pension Fund; Salary Fund; deficit; 657.412.7