Уніфікована трансмісія для самохідних шасі СШ-26 та СШ-50. Частина 2. Розробка планетарного механізму повороту самохідного шасі СШ-50 - Мараєв, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Проведено силовий аналіз гальма-зупини планетарного механізму повороту. Отриманий взаємозв’язок між вхідним(гальмівний момент) і вихідним(зусилля гальма стрічки). Теорія розрахунку ланцюгового гальма планетарного механізму отримала подальший розвиток.
Keywords: гальмо-зупинка планетарної передачі; диференційний механізм повороту; керованість; момент інерції; планетарний механізм