Оформлення права постійного користування на земельну ділянку, надану для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ» - Мозуль, Аделіна Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єктом дослідження є суспільні відносини, що виникають у процесі регулювання земельних ресурсів, а саме – процедура формування та реєстрації права постійного користування на землі технічної інфраструктури, розташовані в межах забудови населеного пункту. Предметом дослідження є нормативно-правова база, склад та послідовність розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ» для експлуатації об'єктів технічної інфраструктури. Суб’єктом дослідження виступають: з боку розпорядника – орган місцевого самоврядування); з боку землекористувача – комунальне підприємство «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»; з боку виконавця – сертифіковані інженери-геодезисти та геодезисти, що виконують геодезичну зйомку земельної ділянки, сертифіковані інженери-землевпорядники та землевпорядники, що розробляють проєктну документацію. Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування та розробка етапів оформлення права постійного користування земельною ділянкою для об'єктів технічної інфраструктури КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ» шляхом складання проєкту землеустрою, що забезпечить правову стабільність експлуатації стратегічних об'єктів населеного пункту. Під час дослідження проаналізовано законодавчу базу. Здійснено характеристику об’єкта. Виконано геодезичну зйомку та її камеральну обробку. Сформовано пакет землевпорядної документації. Земельну ділянку зареєстровано в базі даних Державного земельного кадастру.
Keywords: земельна ділянка; право постійного користування; проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки; землі технічної інфраструктури