Інструменти мотивації працівників до розвитку цифрових навичок в умовах цифрової трансформації - Заікіна, Катерина Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
У процесі дослідження використано методи узагальнення та групування, аналізу і синтезу, порівняння, системного та комплексного підходів, графічний і розрахунково-аналітичний методи. У роботі розкрито сутність цифрових навичок, систематизовано інструменти мотивації персоналу та проаналізовано кадровий потенціал і чинну систему мотивації працівників ТДВ «АТП-16363». Виявлено основні недоліки та запропоновано комплекс заходів, який включає оцінювання компетентностей, диференційоване навчання, матеріальне й нематеріальне стимулювання, наставництво та цифрові KPI. Практичне значення отриманих результатів полягає в можливості використання запропонованих рекомендацій для підвищення цифрової компетентності персоналу, покращення робочих процесів, посилення мотивації працівників і підвищення ефективності діяльності ТДВ «АТП-16363»
Keywords: цифрові навички; мотивація персоналу; цифрова трансформація; розвиток компетентностей; навчання працівників; цифрові kpi; ефективність