Інформаційна технологія вибору коворкінгу в умовах нечіткої інформації - Григоренко, Анастасія Євгеніївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
У першому розділі здійснено комплексний аналіз критеріїв вибору приміщень коворкінгів, досліджено державні санітарні норми та технічні вимоги до мікроклімату, освітленості та вентиляції робочих зон, а також класифіковано кількісні та якісні показники для подальшого оцінювання. У другому розділі визначено ключові функції системи управління коворкінг-простором, розроблено загальну структуру інформаційної технології вибору та спроєктовано нетрадиційну денормалізовану схему реляційної бази даних, яка напряму зберігає координати трикутних нечітких чисел для забезпечення максимальної швидкодії інтелектуальних обчислень. У третьому розділі обґрунтовано вибір та розроблено математичну модель багатокритеріального оцінювання альтернатив за методом Fuzzy TOPSIS, що базується на використанні апарату нечіткої логіки, лінійній нормалізації критеріїв користі/витрат та вершинному методі розрахунку відстаней варіантів до позитивно- та негативно-ідеальних еталонів. У четвертому розділі представлено інтерфейс та функціональні можливості розробленого програмного забезпечення на базі Python та Streamlit з інтерактивними профілями користувачів, слайдерами нечітких ваг, модулем трасування математичних розрахунків та базою даних; наведено результати експериментальних досліджень, які довели прискорення процесу прийняття рішення.
Keywords: коворкінг; нечітка інформація; прийняття рішень; інформаційні технології; багатокритеріальний вибір; СППР