Підвищення ефективності монтажу бордюрних блоків: кінематичне дослідження нового типу кліщового захвата - Боровик, Ілля Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В межах роботи розроблено конструктивну схему та проектну документацію додаткового робочого обладнання для екскаватора Борекс 2210. Описано методику побудови імітаційної моделі в модулі «Динамічне моделювання». За результатами чисельного аналізу напружено-деформованого стану (НДС) підтверджено дотримання умов міцності для всіх елементів конструкції. Встановлено обернену залежність між величиною напружень та довжиною плеча важелів. Локалізацію зон максимальної напруженості зафіксовано у верхньому важелі в місцях концентраторів напружень.
Keywords: кліщовий захват; бордюрний блок; робоче устаткування екскаватора; динамічне моделювання; autodesk inventor