Аналіз та дослідження гнучкої системи автоматичного заряджання електротранспорту - Мунтян, Олексій Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Мета роботи – підвищення ефективності та гнучкості процесу заряджання електромобілів шляхом розроблення автоматизованої мобільної системи заряджання. Об’єкт дослідження – процеси організації та функціонування систем заряджання електротранспорту на паркувальних майданчиках. Предмет дослідження – гнучка система автоматичного заряджання електротранспорту з використанням мобільних енергетичних модулів і роботизованих засобів. Завдання дослідження: - аналіз сучасних схемотехнічних рішень інверторних систем; - дослідження умов синхронної та несинхронної роботи інвертора; - розроблення рішень для запобігання підключенню без синхронізації; - удосконалення системи керування інвертором; - проведення математичного та комп’ютерного моделювання; - розроблення та випробування експериментального макета. У кваліфікаційній роботі запропоновано удосконалену систему керування інвертором із впровадженням алгоритму предсинхронізації, що дозволяє мінімізувати зрівнювальні струми, підвищити стабільність роботи та надійність системи безперебійного живлення.
Keywords: електротранспорт; заряджання; мобільна зарядна система; автоматизація; комп’ютерний зір; паркувальний майданчик; роботизована система