Технологія та організація будівництва автомобільної дороги Нерубайське – Усатове в Одеській області довжиною 2,359 км - Мосол, Денис Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Метою кваліфікаційної роботи є комплексна розробка питань технології та організації будівництва зазначеної ділянки дороги задля забезпечення нормативних експлуатаційних показників, безпеки руху та мінімізації будівельних витрат. У ході виконання роботи було вирішено такі основні завдання. Виконано детальний аналіз техніко-економічних та кліматичних умов району будівництва (Одеська область). Проведено технологічні розрахунки тривалості будівництва, визначено змінні темпи та об'єми лінійних і зосереджених робіт. Спроектовано технологічний процес та складено калькуляцію трудових витрат на будівництво двоочкової збірної залізобетонної водопропускної труби діаметром 2х1,25 м на ПК 15+13. Обґрунтовано технологію зведення земляного полотна та пошарового ущільнення ґрунту. Детально розроблено технологічні карти на влаштування дорожнього одягу із застосуванням сучасних матеріалів, зокрема нижнього та додаткового шарів основи з щебеню, щебеневої основи з просоченням, вирівнюючого шару з крупнозернистого пористого асфальтобетону та верхнього шару покриття з дрібнозернистого асфальтобетону марки ІІ типу Б.
Keywords: будівництво автомобільної дороги; залізобетонна труба; щебінь рядовий; щебінь з просоченням; асфальтобетон; емульсія