Модернізація малогабаритної сніговбиральної машини - Гігашвілі, Дмитро Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У даній роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням та проектуванням модернізованої конструкції машини для вбирання снігу. Проведено огляд конструкцій вітчизняних та зарубіжних малогабаритних снігозбиральних машин. Визначено основні переваги, недоліки та напрямки розвитку снігозбиральної техніки. На основі проведеної роботи запропонована нова конструкція малогабаритної сніговбиральної машини. Об’єкт дослідження – малогабаритна сніговбиральна машина. Мета роботи – розробка малогабаритної сніговбиральної машини. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. У розділі охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних норм праці та заходи по забезпеченню безпечних умов праці.
Keywords: cніговбиральна; продуктивність; конструкція; міцність