Стратегія інвестора на фондовому ринку - Рєзнік, Артем Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження особливостей розробки та застосування інвестиційних стратегій на фондовому ринку. Об'єктом дослідження є приватні інвестори, що здійснюють інвестиційну діяльність на фондовому ринку. Предметом дослідження виступають теоретичні, методичні, організаційні та прикладні аспекти формування інвестиційної стратегії на фондовому ринку. Актуальність теми обумовлена необхідністю розробки наукових та практичних аспектів проблем формування адекватної уявленням інвестора стратегії ефективного інвестування його тимчасово вільних грошових ресурсів на фондовому ринку визначила вибір теми дослідження. Методична і теоретична основа даного дослідження базуються на працях вітчизняних і закордонних учених по досліджуваній проблемі, а також застосуванні загальнонаукових та спеціально-наукових методів дослідження цілісної картини розвитку та можливих тенденцій застосування стратегій на фондовому ринку. Важлива роль фондового ринку в процесі перерозподілу фінансових ресурсів в економіці країни вимагає розширення наукових досліджень, що дозволяють забезпечити інвесторів методологічними та методичними розробками стратегій ефективного інвестування у фондові інструменти.
Keywords: інвестиції; фондовий ринок; інвестиційна стратегія; ефективність інвестиційної стратегії; фінансові ресурси; інвестиційний портфель