Удосконалення системи споживчих властивостей на прикладі підвищення естетичної привабливості автомобільної дороги Ліман-Бахмут-Горлівка на ділянці км 0+000 – км 18+730 в Донецькій області - Сіденко, Іван Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Естетичний стан та благоустрій автомобільної дороги суттево впливає на водія. У роботі розроблені заходів щодо забезпечення споживчих властивостей у тому числі і естетичної привабливості автомобільній дорозі. Виконано оцінку естетичного стану дороги до та після проведення ремонтних заходів які поліпшують її споживчі та естетичні якості. Проведено дослідження щодо оцінки поведінки водія на небезпечних ділянках автомобільної дороги. Запропоновано заходи щодо поліпшення естетичного стану ділянки автомобільної дороги які напряму впливатимуть в подальшому на безпеку руху.
Keywords: Удосконалення системи споживчих властивостей та підвищення естетичної привабливості автомобільної дороги; користувач; естетика; рівень привабливості; психофізіологія; благоустрій; озеленення