Вплив парковок на умови руху на магістральних вулицях - Фоменко, Г. Р.; Fomenko, G. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Розглянуто умови руху транспортних потоків на магістральній вулиці міста. Визначені показники швидкості руху, інтенсивності транспортних потоків і впливу на них при-паркованих уздовж проїзної частини автомобілів. Дослідження проведені для різних періодів року, дня тижня та часу. Здійснено розрахунки пропускної здатності та рівня завантаження магістральної вулиці й визначенні умови небезпеки заторів.
Влияние парковок на условия движения на магистральных улицах
Features of the functional classification of roads
Keywords: транспортні потоки; інтенсивність руху; парковка автомобілів; пропускна здатність; швидкість руху; затори; безпека руху; транспортные потоки; интенсивность движения; парковка автомобилей; пропускная способность; скорость движения; заторы; безопасность движения; traffic flows; traffic intensity; car parking; capacity; traffic speed; congestion; traffic safety; 625.073; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.86.2.74