Управління змінами сучасна передумова успіху в дорожній галузі : поглиблено теоретичні та обгрунтовано методичні основи оцінки надійності підрядних організацій дорожнього господарства : монографія - Догадайло, Я. В.; Догадайло, О. О. (GlobeEdit, 2023)
В монографії одержали подальший розвиток: система управління організаційними змінами на підставі використання системно-кібернетичного підходу, що забезпечує безперервний процес управління на засадах самоорганізації з урахуванням впливу чинників загального середовища організації; методичні основи з оцінки доцільності впровадження організаційних змін, які на відміну від існуючих засновані на оцінці інноваційної позиції організації та ураховують комплексний вплив чинників загального середовища, забезпечують обґрунтування переліку необхідних змін, визначення пріоритетності їх реалізації та оцінку ефективності здійснення обраних змін; удосконалено сутність понять: «Організаційна зміна», яке на відміну від існуючих ураховує особливості VUCA-рішення в умовах VUCA-світу та «Управління організаційними змінами», що на відміну від існуючих, засновується на системно-комплексному підході, розкриває призначення організаційних змін в умовах VUCA-світу, ураховує всі об’єкти змін та основні функції управління. Застосування організаціями дорожньої галузі одержаних результатів дозволить їм своєчасно передбачити зміни в загальному середовищі, адаптувати свою діяльність під ці зміни та функціонувати відповідно VUCA-рішенню в умовах пануючого VUCA-світу.
Keywords: організаційні зміни; VUCA-світ; успіх; розвиток; організація; дорожня галузь; загальне середовище; доцільність