Удосконалення системи управління прибутком промислового підприємства - Демиденко, Анна Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об'єктом дослідження є процес управління прибутку на промисловому суб’єкта господарювання. Мета роботи – планування процесу управління формуванням прибутку суб’єкта господарювання на базі формування удосконаленої системи та розробки механізму його управління на прикладі ПАТ «Завод Фрунзе». Методи дослідження - порівняльний економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища бізнесу; експертного спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі прогнозування; факторний аналіз. В дипломній роботі було уточнено економічну сутність та види прибутку підприємства. Систематизовано теоретико-методичні аспекти формування та розподілу прибутку підприємства. Визначено основні фактори впливу та резерви підвищення прибутку і рентабельності суб’єкта господарювання. Надано загальну характеристику фінансово-економічній діяльності та проведено аналіз формування та використання прибутку ПАТ «Завод Фрунзе». Удосконалено системний підходу до управління прибутком промислових підприємств. Сформовано механізм управління прибутком ПАТ «Завод Фрунзе». Розроблено методику планування прибутку ПАТ «Завод Фрунзе» та пропозиції щодо покращення системи його розподілу.
Keywords: прибуток; управління; формування; фінансовий результат; підприємство; рентабельність; планування; прогнозування; система; механізм