Конструктивні та організаційно-технологічні рішення при зведенні габіонних конструкцій - Голіков, Анатолій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
У роботі розглянуті наступні питання: основні принципи проєктування підпірних стін; аналіз сучасного досвіду використання різних конструкцій підпірних стін при будівництві мостів; типи і різновиди габіонних конструкцій; особливості використання габіонних конструкцій при будівництві мостів на прикладі: укріплення підмостових конусів, русел, регуляційних і вздовж бережних конструкцій; підпірно-задержуючих, захисних, підсилюючих, протифільтраційних конструкцій
Keywords: підпірні стіни; габіонні конструкції; матраци рено; система терамеш; система зелений терамеш; мости