Визначення потрібного перебігу зовнішньої швидкісної характеристики проєктуємого автомобільного дизеля 6ДТНА2 - Сусла, Анастасія Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження Вітчизняний високообертовий малолітражний дизель 6ДТНА2 потужністю 129 кВт. Мета дослідження. Метою даного дослідження є моделювання перебігу зовнішньої швидкісної характеристики проєктуємого автомобільного двигуна та цільове формування цієї характеристики конкретно для вітчизняних дизелів 6ДТНА2 М та 6ДТНА2 у широкому діапазоні частот обертання колінчастого вала. Методи дослідження. Методи дослідження базуються на фундаментальній теорії теплових двигунів і теоретичних основах обробки даних засобами математичної моделі планування експерименту. Підсумкове формування ЗШХ дизелів 6ДТНА2 М та 6ДТНА2 виконано з використанням університетської (ХНАДУ) моделі Грицюка – Овчиннікова, яка розроблена на кафедрі двигунів внутрішнього згоряння.
Keywords: малолітражний автомобільний дизель; чотириклапанна головка циліндрів; електрогідравлічна форсунка; зовнішня швидкісна характеристика; моделювання; потрібний перебіг